Beschrijving
Bereidingswijze:
1. Kook de aardappels in ca. 15 min gaar.
Evt. kun je de aardappels bakken – kook ze dan niet of maar een paar minuten.
Of je maakt er een aardappelpuree van, voeg dan na het koken melk (of slasaus of crème fraîche)
en lekkere kruiden toe en stamp de aardappels tot een smeuïg geheel.
2. Was de bieten en kook deze voor circa 15-20 minuten.
Laat ze even afkoelen, schil ze en snijd of rasp ze.
Als ze teveel zijn afgekoeld warm je de bietjes nog even zachtjes op.
Tip: Voeg evt. bij het opwarmen stukjes appel toe bij de bietjes of serveer het met appelcompote.
3. Bak de saucijsjes
Daarna serveren op het bord en…EET SMAKELIJK!
Zelf toevoegen:
* kruiden
* boter of olie
* (evt. melk of slasaus of crème fraîche als je aardappelstamppot wilt maken)
* (evt. appel of appelcompote voor door of bij de bietjes)