Het idee van de streekwinkel ontstond toen twee passies werden samen gebracht … de een gedreven vanuit de lokale voedselketen en de ander vanuit het sociaal domein. Maar allebei met dezelfde overtuiging: de kracht en pracht van de Krimpenerwaard te laten zien.

Eind 2020 kreeg deze gedachte meer vorm doordat een kernteam aan de slag ging met alle voorbereidingen. Want was er wel voldoende voedingsbodem voor een streekwinkel en welke vorm moest dit krijgen?  Dit kernteam zette zijn tanden erin en wist de basis te leggen. En inmiddels hebben we een vast team van vrijwilligers dat zich wekelijks inzet voor de streekwinkel en vinden ook vrijwilligers die vanuit een re-integratietraject weer willen opstarten er een leuke werkplek!

Onze ambitie

Medio juni 2021 is de streekwinkel gestart met een bestelpunt waar de wekelijkse bestellingen door onze vrijwilligers worden klaar gemaakt. Dit doen we vanaf een landelijk gelegen locatie in Bergambacht.

Maar wij willen meer! Wij hebben de ambitie door te groeien naar een ‘echte’ streekwinkel; ‘gewoon’ in een winkelpand in of vlakbij de winkelstraat van Bergambacht… een plek waar je binnenstapt voor je wekelijks boodschappen of waar je kan snuffelen voor dat leuke kadopakket. Naast de food producten vind je er ook prachtige non-food producten uit de Krimpenerwaard én een overzicht van alle toeristische activiteiten. Een plek waar het kopje koffie klaar staat of waar je leuke activiteiten bijwoont. Wij willen met een jaar deze stap te kunnen zetten en hopen dat u met ons mee verhuisd van het bestelpunt naar de winkel!

Onze missie en waarden

Streekwinkel Krimpenerwaard is een stichting die betekenisvol en zonder winstoogmerk onderneemt. Daarin zetten wij de streekproducten op de kaart, laten we de kracht en pracht van de Krimpenerwaard zien én zijn we er in sociaal opzicht voor onze inwoners. In ons handelen zetten wij de volgende waarden centraal:

Dichtbij

Wij kopen primair in bij lokaal producenten zoals boeren, telers, creators en maatschappelijke organisaties (zoals dagcentra of sociale werkplaats). Producten die we niet vanuit de Krimpenerwaard kunnen inkopen, worden uit de aangrenzende regio’s gehaald.

Wij brengen de kracht en de pracht van het buitengebied naar de kern; je vindt de streekwinkel dus in de dorpskern.

Eerlijk

Wij kopen bij de producenten tegen een eerlijk prijs in. Wij maken de herkomst van het product inzichtelijk en op onze site zijn de leveranciers te vinden (met een link naar hun website). Als klant weet je dus precies wat en bij wie je het koopt.

Sociaal

Wij hebben oog voor ons medemens; iedereen is welkom. We zijn meer dan alleen een winkel. Wij respecteren andere partijen en zoeken naar verbinding.