Beschrijving
Bereidingswijze:
Deeg voorbereiden:
Meng het volgende in een kom: 500gr bloem, 7 gram gist, 10 gram zout, 275-300 gram lauw water en 2 el (olijf)olie.
Kneed het deeg (advies: doe dit met de hand) 8 tot 10 minuten. Let op: het is een kleverig deeg dat langzaamaan wat elastischer wordt. Is het te kleverig? Doe er dan iets bloem bij.
Laat het deeg 15 minuten rusten en maak er dan 4 bollen van.
Laat het daarna 1 uur staan om te rijzen bij kamertemperatuur; denk het af met wat folie.
Het maken van de pizza:
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Laat de mozzarella uitlekken.
Doe bloem op het aanrecht en duw elk deegbol plat tot een cirkel van circa 30 cm (met hand of evt deegrol (gebruik dan wat bloem op deegrol)). Leg het deeg op een bakplaat.
Doe de topping er op: tomatensaus (of evt. pesto of mosterd), plakjes tomaat en courget. Verdeel de mozzarella in vier stukken en snij het klein en verdeel het over elke pizza.
Lekker wat kruiden er over (peper, zout, selderij of oregano oid) en circa 10-15 minuten afbakken.
(Evt. doe je er nog wat rucola over heen)
En.. EET SMAKELIJK
Zelf toevoegen:
kruiden: zout/peter en bijv. oregano of selderij
(olijf)olie
evt. rucola
Nodig:
oven/bakplaat
huishoudfolie