Beschrijving
Een heerlijk en eenvoudig ovengerecht!
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 220 graden, zet een ovenschaal (evt. met bakpapier of anders even invetten) klaar.
Roerbak de snijbiet (eerst stengels, later blad er bij) en de prei, kruiden naar smaak bijvoegen (bijv. nootmuskaat, zout en peper, thijm).
Meng de room en 4-5 eieren (evt. geraspte kaas er door), evt. nog kruiden.
Leg 4-5 plakken bladerdeeg in de ovenschaal, doe het groentemengsel er in, en daarover het eimengsel, deeg naar binnen vouwen.
(TIP. leg eerst alleen het bladerdeeg op de bodem, en laat het bijv. 5-8 minuten alvast een beetje gaar worden in de oven. Doe daarna de laatst stukjes/reepjes bladerdeeg aan de zijkant en doe vervolgens de groente/ei er in).
Zet het in de oven: 15 min op 220 en daarna 15 minuten op 175 graden.
(Evt.) zelf toevoegen:
* kruiden
* geraspte kaas er doorheen en/of er over heen
* voor de niet-vegetarische versie: hamblokjes toevoegen bij groente- of eimengsel