Maaltijdpakket VEGA – koolrabi salade met appel – 2 pers.

 3,75

RECEPT GEROOSTERDE KOOLRABI UIT DE OVEN:

Verwarm je oven  voor op 200 graden en zet ook vast een flinke ovenschaal of schoon bakblik klaar. Zet een pan met kokend water op het vuur om zo de koolrabi kort in te garen.

Snijd de boven- en onderkant van de koolrabi en snijd er met een fijn mes de schil vanaf. Het makkelijkst gaat dit door je mes langs de schil in de koolrabi te steken en langzaam rondom te snijden. Snijd de koolrabi in grove stukken maar niet al te groot.

Kook de stukken koolrabi in zo’n 7 minuten tot ze half gaar zijn, haal de stukken er uit (bv. met een schuimspaan) en laat even uitlekken. Verdeel ze nu over het bakblik en sprenkel er ruim olijfolie over, strooi er nog wat grof zeezout overheen en schuif 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Boen intussen de krieltjes even schoon maar houd ze in de schil, grote krieltjes halveer je eventueel. Pel de tenen knoflook en snijd in kleine stukjes. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Hussel de krieltjes in een mengkom met de stukjes knoflook, de rozemarijn, flink wat olijfolie en grof zeezout.

Strooi de aardappeltjes na 10 minuten bij de koolrabi op de bakplaat en laat nog zo’n 25 minuten meeroosteren. Draai met een vleestang de stukken koolrabi meteen even om.

Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen en smelt een klontje boter in een flinke koekenpan of hapjespan. Bak de schnitzels aan beide kanten kort aan en bak ze daarna een paar minuten op middelhoog vuur.

Zelf toevoegen: knoflook, rozemarijn (of andere kruiden), olijfolie, (zee)zout en margarine.

Beschikbaar

 1,85
 0,50
 1,49

Beschikbaar

Beschrijving

Bereidingswijze:

1. Verwijder het blad van de koolrabi. Schil en rasp de koolrabi.
2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakken.
3. Snijd de verse peterselie fijn.
4. Meng in een saladekom de koolrabi, appel, mayonaise (of sladressing) en een scheutje (witte wijn)azijn.
5. Voeg de helft van de verse kruiden toe en besprenkel het evt. met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

TIP: voeg noten of croutons toe.
TIP: Maak er een warme maaltijd van met gebakken aardappeltjes een stukje vlees of gekookt ei.

EETSMAKELIJK!

Zelf toevoegen: peper/zout, mayonaise/sladressing, (witte wijn)azijn en evt. olijfolie