Beschrijving
Verwarm je oven voor op 200 graden.
1. Snijd de boven- en onderkant van de koolrabi’s en snijd er met een fijn mes de schil vanaf. Het makkelijkst gaat dit door je mes langs de schil in de koolrabi te steken en langzaam rondom te snijden. Snijd de koolrabi’s in grove stukken maar niet al te groot.
2. Kook de stukken koolrabi in zo’n 7 minuten tot ze half gaar zijn, haal de stukken er uit (bv. met een schuimspaan) en laat even uitlekken.
3. Verdeel ze nu over een grote ovenschaal of bakplaat en sprenkel er ruim olijfolie over, strooi er nog wat grof zeezout overheen en schuif 35 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Snij de aardappels in blokjes, doe er lekker (verse) kruiden door zoals knoflook, rozemarijn en voeg flink wat olijfolie en grof zeezout toe.
5. Strooi de aardappels na 10 min bij de koolrabi in de ovenschaal en laat dit voor de resterende 25 minuten meeroosteren. Draai gelijk even de stukken koorabi om.
Voeg zelf een stukje vlees toe (niet inbegrepen). Kijk op onze site voor een lekker stukje vlees!
Zelf toevoegen: knoflook, rozemarijn, olie en (zee)zout. Evt. vlees