Maaltijdpakket VEGA – Geroosterde koolrabi uit de oven – 2 pers.

 3,75

RECEPT GEROOSTERDE KOOLRABI UIT DE OVEN:

Verwarm je oven  voor op 200 graden en zet ook vast een flinke ovenschaal of schoon bakblik klaar. Zet een pan met kokend water op het vuur om zo de koolrabi kort in te garen.

Snijd de boven- en onderkant van de koolrabi en snijd er met een fijn mes de schil vanaf. Het makkelijkst gaat dit door je mes langs de schil in de koolrabi te steken en langzaam rondom te snijden. Snijd de koolrabi in grove stukken maar niet al te groot.

Kook de stukken koolrabi in zo’n 7 minuten tot ze half gaar zijn, haal de stukken er uit (bv. met een schuimspaan) en laat even uitlekken. Verdeel ze nu over het bakblik en sprenkel er ruim olijfolie over, strooi er nog wat grof zeezout overheen en schuif 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Boen intussen de krieltjes even schoon maar houd ze in de schil, grote krieltjes halveer je eventueel. Pel de tenen knoflook en snijd in kleine stukjes. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Hussel de krieltjes in een mengkom met de stukjes knoflook, de rozemarijn, flink wat olijfolie en grof zeezout.

Strooi de aardappeltjes na 10 minuten bij de koolrabi op de bakplaat en laat nog zo’n 25 minuten meeroosteren. Draai met een vleestang de stukken koolrabi meteen even om.

Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen en smelt een klontje boter in een flinke koekenpan of hapjespan. Bak de schnitzels aan beide kanten kort aan en bak ze daarna een paar minuten op middelhoog vuur.

Zelf toevoegen: knoflook, rozemarijn (of andere kruiden), olijfolie, (zee)zout en margarine.

Beschikbaar

Beschrijving

Verwarm je oven voor op 200 graden.

1. Snijd de boven- en onderkant van de koolrabi’s en snijd er met een fijn mes de schil vanaf. Het makkelijkst gaat dit door je mes langs de schil in de koolrabi te steken en langzaam rondom te snijden. Snijd de koolrabi’s in grove stukken maar niet al te groot.
2. Kook de stukken koolrabi in zo’n 7 minuten tot ze half gaar zijn, haal de stukken er uit (bv. met een schuimspaan) en laat even uitlekken.
3. Verdeel ze nu over een grote ovenschaal of bakplaat en sprenkel er ruim olijfolie over, strooi er nog wat grof zeezout overheen en schuif 35 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Snij de aardappels in blokjes, doe er lekker (verse) kruiden door zoals knoflook, rozemarijn en voeg flink wat olijfolie en grof zeezout toe.
5. Strooi de aardappels na 10 min bij de koolrabi in de ovenschaal en laat dit voor de resterende 25 minuten meeroosteren. Draai gelijk even de stukken koorabi om.

Voeg zelf een stukje vlees toe (niet inbegrepen). Kijk op onze site voor een lekker stukje vlees!

Zelf toevoegen: knoflook, rozemarijn, olie en (zee)zout. Evt. vlees