Maaltijdpakket VEGA – Stoofperen met aardappels uit oven (4 personen)

 8,75

 

 

 

 

 

+- 5 peren per kilo. De zoete Brederode is een oude stoofpeer van zeer goede kwaliteit, die vrijwel verdwenen is. De Brederode kent enkele andere benamingen: Valse Brederode of Rode Brederode. De  boom heeft een voorkeur voor zware kleigrond  want de peer is w.s. van oudsher afkomstig uit de omgeving van Vianen. Het gebied rondom Vianen werd wel het land van Brederode genoemd vanwege het oude adellijke geslacht Brederode. In 1946 behoorde de Brederode naast de Gieser Wildeman, de St. Remy en de Winterjan tot de vier meest geteelde stoofperen in ons land. Saint Rémy lijkt wat op een hoog gevormde Zoete Brederode. Met het inkrimpen van het assortiment stoofperen in Nederland is de Brederode vooral verdrongen door Saint Rémy. De Zoete Brederode is een z.g. zelfbestuiver, dus ze draagt goed zonder dat er andere peren in de buurt staan.

Beschikbaar via nabestelling

Plaatshouder
1 × Spar Ammerstol - kaneelstokjes

Beschikbaar via nabestelling

Puur sap, blauwe bessen uit eigen kwekerij. Zonder toevoegingen, eventueel vermengen met 25% water. Alle grondstoffen zijn onbespoten.

Beschikbaar via nabestelling

Het gewicht kan 10% afwijken

Beschikbaar via nabestelling

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Bereiden:

Stoofperen dun schillen, steeltje er aan laten zitten. Even wassen en in pan zetten. Daarna aanvullen met de bessensap en water totdat ze onder water staan. Kaneelstokje en suiker toevoegen. Aan de kook brengen en daarna op laag pitje 2 tot 3 uur laten pruttelen tot ze mooi donkerrood zijn; halverwege een keer omdraaien. Daarna laten afkoelen in het vocht.

Aardappels wassen en oneffenheden verwijderen. Daarna in partjes snijden en op bakplaat/in ovenschaal doen. Dan met kruiden op smaak maken met bijv. rozemarijn, (verse) knoflook en peper/zout. Besprenkelen met olie en circa 30-35 minuten in de oven op 180 graden.

Zelf toevoegen:

  • 75 gram suiker (bij de stoofperen), evt. vanillestokje/2 stukjes steranijs)
  • kruiden en olie (bij de aardappels)